Dissabte, 15 De Desembre De 2018
Pl. Major, 1, Verdú - 25340
Telèfon: 973 34 70 07 Fax: 973 34 70 55

Serveis

CERÀMICA ROCA CAUS

C. Sant Miquel, 14,

Telèfon: 973 34 70 88

E-mail: info@ceramicarocacaus.com

Web: http://ceramicarocacaus.com/

El nostre taller té una llarga tradició, des de l'any 1700, i ha anat passant de pares a fills fins als nostres dies. 
El negre és un dels colors usats per la humanitat des de la prehistòria al costat del vermell. També són els primers a aparèixer al món cromàtic de la ceràmica, trobem rastres de color en períodes com el Neolític o l'Edat del Bronze. El color negre, el vermell, el blanc i la combinació de tots ells forma part de la paleta de colors de la cultura celtibèrica.
 

" Ceràmica tradicional i negra.


" Estris per la cuina pots, culleres, salseres, setrills&

" Espai de jardineria.

" Fabricació de cassoles, vols, plats fets a mà o a màquina.

" Encàrrecs de murals i peces a mida.

MAGÍ AURÓ

CARRETERA, S/N 25340 VERDÚ,

Telèfon: 973 34 80 44

CERÀMICA CASA FÈLIX

SANT MIQUEL, 31-33 25340 VERDÚ,

Telèfon: 973 34 70 39

Propietari: Ramon Rabinat

CERÀMICA FONT

CRTA., 11 25340 VERDÚ,

Telèfon: 973 34 70 82

E-mail: ceramica_font@hotmail.com

Al capdavant de lobrador dels Font hi ha el matrimoni format per la Maria Font i el Josep Mª Turull.
La Maria és la que ha continuat la tradició del seu avi Flavià Font i del seu pare Simeó a lestabliment de Cal Poma, a la carretera. El seu oncle Josep, fill també del cantirer Flavià, quan es va casar es va establir a cal Berlí al taller dels Roca, al final del carrer de Sant Miquel, i va ser lúnic terrisser de Verdú que als anys seixanta del segle passat, en plena crisi de la terrissa tradicional, va mantenir lelaboració de la ceràmica negra.
Actualment Ceràmica Font produeix peces tradicionals i renovades especialment sillons. El Josep M. va aprendre a tornejar i ara és qui realitza totes les peces al torn. La Maria sencarrega daquelles feines que els cantirers de Verdú tradicionalment encomanaven a les dones: guarnir nanses i brocs.
A lobrador dels Font, també es podet sortir al pati posterior, per veure on deixen assecar les peces, veure la bassa del temps de quan ells mateixos es preparaven el fang i entrar en lantic forn morú de llenya.
Actualment encara couen amb forn de llenya, tal i com es feia antigament.

CERÀMICA SAMBOLA

SANT MIQUEL, 35 - taller - 25340 VERDÚ,

Telèfon: 973 34 71 12

Fax: 973 34 72 80

E-mail: lmartinez@gtres.org

Ceràmica Sambola és un taller familiar des dels seus inicis, quan lavi Sisco de Ca la Munda començà a fer les primeres peces, fins a lactualitat en què els seus néts Francesc i Magí continuen la tradició.
Ceràmica Tradicional: Ceràmica Sambola és un taller de terrissers continuadors de la més genuïna tradició de la ceràmica negra verdunina, fonamentada en la fabricació del popular silló (càntir). Al nostre obrador hi fabriquem diferents models, des dels més clàssics fins a daltres de creació pròpia.
Ceràmica dencàrrec: Ceràmica Sambola, sha anat especialitzant en la realització de treballs dencàrrec, plaques, números de carrer, murals, peces commemoratives, &
Visites al taller: Organitzem activitats divulgatives per grups (escolars, empreses, ..) referents al procés de treball i delaboració de les diferents tipologies que realitzem, en especial la ceràmica negra.

TALLER OBERT ENRIC OROBITG

BAIXADA DE LA FONT 25340 VERDÚ,

Telèfon: 973 34 72 20

Fax: 973 34 72 20

E-mail: info@tallerobert.com

Web: http://www.ceramicatallerobert.cat

 

Taller obert té el goig d'oferir-vos una interessant i innovadora proposta educativa de caràcter interdisciplinari que permet que nois i noies de tots els cicles, visquin intensament el màgic món de la ceràmica, i que puguin desenvolupar la creativitat.
La vostra estada al nostre taller la podeu complimentar amb una visita guiada pel recinte històric
L'experiència d'Artesà per un dia consta de tres parts:

Una explicació de la ceràmica negra tradicional Una demostració de torn La realització d'una peça de fang per cada alumne

HORARIS
Tots els matins laborables, i la durada aproximada del taller és de dues hores

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web